Avläsningsinformation

Beskrvining

Standard

·    Intervall

Välj Timme eller Månad

Månad

·    Schema

Välj antingen Alla månader alt. Markera endast de månader då inmalning skall ske

Alla månader

·    Dölj från avläsningar och blankett

Mätaren kommer ej att komma med i avläsningsunderlag och kommer inte att visas för inmatning. Mätarens redan existerande förbrukningar kommar att visas och  tas med i rapporter.
Används exempelvis av mätare vilka importeras alt. om mätaren har slutas att användas (Fr.o.m  har angetts) och man önskar då ej se mätaren längre.

---

·    Förbrukning

Välj ett av de tre avläsningssätten Förbrukning / Mätarställning / Pejling

---

·    Mätarställning

Standard

·    Pejling

Ger möjlighet att vid avläsning ange påfyllning.

Avläsningssättet Pejling finns bara valbart då mätaren skapas, dvs en mätare vilken är skapad som Pejling kan INTE senare ändras till Förbrukning eller Mätarställning