Diagram

Bilden nedan visar exempel på diagrammet i en månadsrapport och dess delar.

Bild 25: Månadsrapport i diagramläge

Diagrammets olika delar är:

Rubrik (1):
Namnet på rubriken för förbruknings rapporter är överensstämmer med den nivå man markerat för rapporturvalet i trädet. Vidare anges i rubriken om och vilken korrigeringsmodell som använts i rapporten. I exemplet är det ”Normalårskorrigerad”.

Enheten på Y axeln (2):
Beroende på vilken rapport som tas ut kan enheten variera, om rapporten handlar om energi visas enheten exempelvis i kWh eller MWh. Väljer man att ta ut rapporten per nämnare som exempelvis ”Bruksarea”, visas enheten delad med m2 som i exemplet på bilden per m2 (kWh/m2).

X axeln (3):
För en månadsrapport delas axeln upp i årets alla månader. I exemplet är januari valt som startmånad, men det går även att använda valfri månad som startmånad. Beroende på inställningarna i ”Beräkningsperiod” kan antalet år som visas samtidigt ställas in.

Teckenförklaring (4):
I Månadsrapporten har varje stapel i diagrammet en färg och teckenförklaringen visar vilken stapelfärg som hör ihop med vilket år. Det finns även möjlighet att via kryssrutorna välja om ett år ska visas eller inte.