Diagramverktyg

Bilden nedan visar hur en Månadsrapport kan se ut då datat är representerat i ett diagram. Genom att markera diagrammet visas ytterligare en flik i menyn. Denna flik är en så kallad kontextuell flik som enbart framträder då diagrammet är markerat. Syftet med denna flik är att låta användaren modifiera diagrammet enligt eget tycke och smak.

Bild 3: Diagramverktyg Utseende flicken

Nedan följer en beskrivning av de olika menyradselement i den kontextuella fliken Utseende:

Verktyg

·      Kopiera - Erbjuder användaren möjlighet att kopiera diagrammet och därefter         med hjälp av Ctrl+v kopiera in diagrammet i exempelvis Microsoft Word, Microsoft Excel eller andra verktyg som kan hantera jpg-bilder.

Etiketter

·      Visa legend - Visar eller döljer legenden i diagrammet. Legend är den ruta som visar vilka staplar diagrammet innehåller. Legenden är möjlig att positionera om genom att dra den till annat ställe i diagrammet. Man kan också dubbelklicka på legenden för att få upp ytterligare inställningar för stil och utseende på staplarna.

Layout

·      Stapelfärg - Låter användaren välja färgsättningen på diagrammets staplar

·      Ändra diagramtyp – Låter användaren ändra typ av diagram

·      3D - Visar diagramomet i 3D

Alla inställningar sparas per användare så att det vid nästa uppstart kommer programmet att se likadant ut.