Inställningar

Inställningarna i Excelrapporten motsvarar de inställningar som kan göras på rapporten i Vitec Energiuppföljning. Genom att ändra ett värde och därefter uppdatera, visas rapporten med de nya inställningarna. Aktuella inställningar:

·      Objekt: Det objekt eller den struktur på vilken rapporten är uttagen.

·      År: Vilket år rapporten avser.

·      Antal år: Det totala antalet år som ska innefattas i rapporten.

·      Brytmånad: Vilken månad 1-12 som ska användas som brytmånad.

·      Till och med: Till och med vilken månad 1-12 som rapporten ska sträcka sig.

·      Prognos: Om prognos ska användas där ”1” är lika med prognos och ”0” är ingen prognos.

·      Akumulerad: Sätts till ”1” om rapporten ska visas akumulerad och ”0” om den inte ska visas akumulerad.

·      Jämförelse 1 och 2: Möjlighet att välja jämföresleår, referensår eller målvärde. För att ange ett referensår anges aktuellt år exempelvis ”2010”, för att välja referensår anges ”1” och för att ange målvärde anges ”3”. För att få fram referensår och målvärde krävs att dessa har angivits i Vitec Energiuppföljning.

·      Visningstyp: Ange ”0” för att visa förbrukning, ”1” för att visa total kostnad, ”2” för att visa miljö, ”3” för tt visa fast kostnad och ”4” för rörlig kostnad.

·      Momstyp:  Ange ”0” för ingen moms, ”1” för full moms och ”2” för full moms med momsavdrag.