Koppla till fastighet

När du har skapat dina värdenycklar för varje värdenyckelgrupp kan du koppla fastigheter till dina värdenycklar.

I Grunddata välj Koppla till fastighet.

Bild 8: Koppla Fastigheter till Värdenyckelgrupper

I dialogrutan väljer du Fastigheter från rullgardinsmenyn. Du får då en lista över alla fastigheter i databasen.

Värdenyckelgrupper

Bild 9: Koppla värdenycklar

Det visas en kolumn för varje värdenyckelgrupp som är skapad. Dessutom visas de fasta kolumnerna Nummer, Namn, Adress, Postnummer, Postadress, Område, Förvaltare och Ägare.

Du kan sortera listan efter valfri kolumn genom att klicka på kolumnrubriken.

För att koppla en fastighet till en värdenyckel,  markera fastigheten och högerklicka för att välja Koppla värdenyckel.

Bild 10: Koppling av värdenyckel

Du kommer att se en meny med alla de värdenyckelgrupper du har skapat samt värdenycklar för varje grupp.

Bild 11: Värdenyckellistan

Man kan använda Ctrl-knappen för att välja mer än en fastighet om man vill koppla flera i taget.

Alla fastigheter som inte är i kopplade visas i nod "Ej kopplade till ..".

När du har kopplat dina fastigheter till de grupper du har skapat, kan värdenyckelgrupperna kopplas in som nivåer i trädstrukturer.