Contents   Index   Previous   Next

Lägga in historiska förbrukningar

Beskriver ett scenario där man i VE har lagt in mätarställningar för exempelvis innevarande år och ska lägga in historiska förbrukningar.

Aktuella moment handlar om att ställa om mätaren till inmatning av förbrukningsvärden, mata in historiska förbrukningar, ställa tillbaks mätaren till mätarställning samt lägga in en startavläsning vid övergången från förbrukningar till mätarställningar.

Observera att den nya versionen kräver att man trycker på ”F2” för att kunna ändra ett befintligt inmatat värde.

1.   Ställ om mätaren till förbrukningsläge

Ställ om mätaren enligt bilden nedan. Vid omställningen visas kolumnen för startavläsning vid övergång” under fliken avläsningar.

2.   Mata in de historiska förbrukningarna

Som exempel:

Historiska värden för oktober är 1045m2 och för november 925m3.
För att mata in oktobervärdet, välj avläsningsdatum 2011-10-31 och mata in förbrukningen 1045m3.

3.   Ändra tillbaks mätaren till mätarställningsläge

4.   Lägga in en startavläsning vid övergången

Som exempel:

Den historiska vattenförbrukningen i december 2011 är 974m3 och mätarställningen den 1/1 2012 är 13810. Startavläsningen vid övergången ska generera en förbrukning på 974m3, den mätarställning som ska in vid övergången blir då 13810-974 = 12836.