Inmatning av mätarställningar

För att hantera risken att få in felaktiga värden i databasen finns en inmatningskontroll. Kontrollen sker vid inmatning av mätarställningar.

Om ett värde matas in som är lägre än föregående månads inmatning så kommer en ruta upp där följande val kan göras.

1.  Felaktigt värde har skrivts in. Tryck enter och skriv det korrekta värdet

2.  Mätaren har slagit runt. Mätaren har börjat om från 0

3.  Mätarbyte har skett. Skriv in slutavläsning, startavläsning eventuellt nytt mätarnummer och om det finns någon mätarkonstant. När detta har gjorts tryck på spara så sparas mätarbytet. Då kommer checkboxen för mätarbyte att markeras.

Bild 5: Oväntad Förbrukning

Saknas uppgifter om slutavläsning så går det att trycka på knappen Automatisk (knappen är behörighetsstyrd) så beräknar programmet ut en förbrukning. Detta ska endast användas när uppgifter saknas om mätarbytet.