Skapa mätarplats

Mätarplatser skapas från trädet genom att högerklicka på aktuell fastighet för vilken en mätarplats ska skapas och välja ”Ny mätarplats” enligt bild nedan.

Bild 6: Skapa ny mätarplats

För att skapa en mätarplats anges följande information:

·      Mätarplats
Namnet på mätarplatsen, exempelvis en adress

·      Placering
Information gällande mätarens placering

·      Kommentar
Fria anteckningar gällande mätarplatsen

Bild 7: Skapa mätarplats

Om mätarplatsen skapas efter mätarna, visas mätarna i den undre delen och önskade mätare kan kopplas till mätarplatsen.

Då uppgifterna är angivna klicka på ”Ok” och mätarplatsen är skapad.

Inkopplingen av mätpunkterna görs genom att i fastighetsträdet högerklicka på aktuell mätarplats och välja ”Egenskaper” enligt bild nedan.

Bild 8: Öppna gränssnittet för en mätarplats

Markera önskade mätare och klicka därefter på Ok, se exempel nedan.

Bild 9: Koppla befintliga mätare till en mätarplats

De kopplade mätarna visas i nivån under mätarplatsen i fastighetsträdet.

Bild 10: Mätare kopplade till en mätarplats

För att koppla loss mätare, genomförs samma steg som vid inkoppling av befintliga mätare med skillnaden att aktuella mätare avmarkeras.

Bild 11: Koppla loss mätare från mätarplats

För att ta bort en mätarplats markera den i fastighetsträdet och välj ”Ta bort”.

Bild 12: Välj “Ta bort mätarplats”

En dialogruta visas, välj ”Ja” för att bekräfta borttagandet och mätarplatsen raderas.

Bild 13: Dialogruta “ta bort mätarplats”

Mätare som hör till en fastighet påverkas inte av att en mätarplats tas bort.