Sätt rättigheter på sökordning

Hanteringen av rättigheterna på sökordningar sker via egenskapsmenyn och fliken ”Behörigheter” för aktuell sökordning. Menyn nås via ”högerklick” och ”Egenskaper” enligt Bild 20.

Bild 20: Egenskaper för en sökordning

Fliken för behörigheter ser ut enligt Bild 21 och den består av tre delar:

Beskrivning: C:\Users\viano\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLc4ede9b.PNG

Bild 21: Hantering av behörighet på sökordning

1.  En lista över systemets användare.

2.  Inställningar för ”Läs” och ”Ändra” -rättigheter.

För att exempelvis sätta läsrättigheter för användaren Stina, markeras användaren i listan varefter en markering sätts framför ”Läs” i delen för rättigheter. För att sätta markering på nästa sökordning väljs ”Ok-Nästa”, för att stänga väljs ”Ok” och för att avbryta hanteringen väljs ”Avbryt”.