Behörigheter

För att kunna använda Vitec Fastighets produkter krävs att aktuell användare har ett användarkonto med ett användarnamn och ett lösenord. Till kontot kan kopplas en eller flera roller. En roll bestämmer vad en användare ska kunna se och göra i programmet.

Användarkontot tillsammans med rollerna utgör det grundläggande behörighetssystemet, genom att aktivera den utökade behörigheten möjliggörs även behörighetsstyrning på sökordningar och på fastigheter.

Bild 7 visar fliken ”Behörigheter”, med dess olika delar och funktioner 1-4:

Beskrivning: C:\Users\viano\AppData\Local\Temp\SNAGHTML19a6c70.PNG

Bild 7: Fliken behörigheter

1.  Flikar för val av behörighetsfunktion

·      Användare

·      Roller

·      Import från AD

·      Utökad behörighet

2.  Lista med systemets användare

·      Användarnamn

·      Efternamn

·      Förnamn

3.  Detaljer om vald användare

·      Förvaltare

·      Resurs

·      Besiktningsman

·      Språk

·      Lista med roller och kopplingar till vald användare

4.  Knappar för hantering av användare

·      Ny användare

·      Redigera användare

·      Ta bort användare

More:

Administrera användare

Administrera Roller

Koppla roller till användare

Utökad behörighet

Import från AD