Varmvattenandelar

Varmvattenandelar lagras som en dygnsförbrukning för varje räkneverk på mätare som förbrukningsslag markerade för klimatkorrigering. Utifrån vald nod i huvudprogrammets träd beräknas dygnsförbrukningen som dygnsmedelvärdet från två av användaren lämpliga perioder.

VVAndelFörb.dygn = (Period1Förb.dygn + Period2Förb.dygn) / 2

Perioderna anges under Period 1 och Period 2 och är som standard valda till närmast föregående maj och augusti.

Bild 2

Funktionen har även ett antal olika inställningar för att filtrera vilka mätare som skall tas med vid beräkningen.

Ta med värmemätare som saknar värden för ändringsperioden skapar nya varmvattenadelar om de inte finns för vald ändringsperiod sedan tidigare.
Ta med värmemätare som redan har värden för ändringsperioden uppdaterar befintliga varmvattenandelar för vald ändringsperiod.
Ta med värmemätare som har normalårskorrigeringen bortställd tar även med värmemätare som har klimatkorrigering bortställd i mätaregenskaperna.

Beräkningen av varmvattenandelar startas via knappen Beräkna och redovisar resultatet i listan Resultat.