Skapa Mätare

Mätare kan antingen vara kopplad till…

·      Fastighet

·      Byggnad

·      Mätplats

Mätare skapas via Grunddata /Mätare /Mätare, se bild nedan.

Markera aktuell fastighet / byggnad /mätarplats på vänter sida och klicka därefter på Ny.

Alternativt skapas mätare genom att i trädet högerklicka på aktuell fastighet, byggnad eller mätarplats och välja ”Ny mätare” enligt bild nedan.

More:

Bas information

Avläsningsinformation

Mätaralternativ

Nycklar

Geografi

Räkneverk

Varmvattenandelar

För mätarna som är satta som värme och som ska normalårs-korrigeras kan varmvattenandelen anges. Varmvattenandelen är den delen av energianvändningen som inte är beroende av utomhustemperaturen och skall därmed tas bort från energianvändningen. Denna del består till största delen av varmvatten.

Om så behövs/önskas kan det beräknade värdet justeras genom att nytt värde för VV-andel anges och därefter klicka på Spara.

Fördelning

Leverantör