Leverantör

Steg 4 är inläggning av leverantörer.

Gränssnittet för att hantera leverantörer öppnas via Grunddata / Kostnader miljö / Leverantör.

Börja med att ange Ny leverantör.  Klicka Spara.

Var noga med att ange vad som levereras.

Observera att en leverantör som levererar flera energislag skall vara upplagda som separat leverantörer.

Markera den leverantör som du skall lägga taxa på.

Klicka på Ny tariff.

Välj först ny tariff.

Ge tariffen ett namn som stämmer överrens med leverantörens benämning på tariffen. Ex El enkel

Välj därefter den tariffmall som är aktuell för denna tariff.

Nedtill ser du hur tariffmallen ser ut.

Vid olika typer av mätare , ex fjv och el dubbeltariff skall en andra position läggas till.

Dessa position 1 och 2 avser räkneverken på mätare , ex fjv energi och fjv flöde eller el hög och el låg.

För el säkringsabonnemang finns en möjlighet att lägga upp alla aktuella säkringar automtiskt.

Du kan välja mellan:

·      16A till 63A

·      16A till 200A

Du kan också välja att ha en huvudtariff som innehåller de tariffer som är gemensamma.

Under lägges sedan undertariffer som innehåller de variande avgifterna.

Exempelvis på fjv där energipriset är lika medan det är olika avgifter beroende av ansluten effekt.

Välj då huvudtariff för den gemensamma tariffen.

Byt till fliken Avgifter.

Välj Ny period. Skall vara årsvis.

Procentuell förändring användes då en framtida taxa skall läggas in där möjligheten finns att höja befintlig taxa med vald % tal.

Välj om du vill lägga in priserna med eller utan moms.

Skriv priset i i rutan för januari. Klicka på februari  så fylls alla månader i automatiskt.

Du kan välja att klicka bort denna automatik i rutan ner till vänster.

Under fliken Mätare kan du se vilka mätare som är kopplade till denna taxan.

Det syns efter att koppling mellan mätare och abonnemang skett , se nästa steg.