Markera för omräkning

Om man av någon anledning vill tvinga en omräkning av förbrukningar så gör man detta via fliken Markera för omräkning.

Vilka avläsningar som ska räknas om styrs utifrån vald nod i huvudfönstrets träd samt via olika filter i detta formulär.

Först så anger man vilka perioder som ska påverkas. Antingen väljer man samtliga förbrukningar eller också alla förbrukningar inom ett intevall.

Sedan väljer man om det gäller månadsförbrukningar, timförbrukningar eller både och.

Om man vill kan man även filtrera på specifika förbrukningsslag. Som standard så är alla förbrukningsslag valda.

Inställningen Lås upp konverterade avläsningar är en specialinställning som normalt inte ska vara markerad. Om den är markerad kommer låsta avläsningar och förbrukningar att låsas upp och räknas om, vilket medför att historiska förbrukningar kommer att förändras om de är konverterade från t.ex. ESS 200. Om detta val är markerat så får användaren en varning innan markeringen av förbrukningar startas.

Starta markering av avläsningar genom att trycka på Markera avläsningar. När detta är klart kör man själva omräkningen från fliken Räkna om.